Składniki:
1/2 sztuki kura lub kurczak,
1/2 kg wołowina z kością,
1 pęczek włoszczyzna,
5 sztuk ziele angielskie,
3 sztuki liście laurowe,
2 łyżki kucharek,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- ile potrzeba natka pietruszki,
- ile potrzeba makaron
w niedużej ilości wody zagotować kurę rosołową i szponder wołowy - wodę wylać i opłukać mięsa
teraz wlać wody ile potrzeba, dodać mięsa, obraną włoszczyznę
dodać ziele angielskie i liście laurowe - na niedużym ogniu gotować ze 2 godziny bez przykrycia
pod koniec gotowania wsypać kucharek, pieprz mielony, do smaku dodać magę kucharka
makaron wałkowany 4-jajeczny gotować wg zaleceń z opakowania - makaron jest smaczny i prawie jak domowy
podać gorący rosół z makaronem, kawałkiem mięska, marchewką, natką pietruszki......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz