2014-01-01

pałki w cytrynie z papryką w sosie własnym...

Składniki:


12 sztuk pałki kurczaka, 4 łyżki sok z cytryny, 1 łyżka papryka ostra, 1 łyżeczka maggi, 1 łyżka kucharek, 1/4 szklanki olej rzepakowy, - ile potrzeba mąka pszenna, 4 łyżki olej rzepakowy, 4 szklanki woda


umyte pałki kurczaka osuszyć ręcznikiem papierowym

sok z cytryny, maggi, olej, paprykę ostrą, kucharka wymieszać i włożyć do marynaty pałki nacierając marynatą - zostawić na całą noc w lodówce

obsypane mąką pałki zrumienić na gorącym oleju w rondlu i do zrumienionych wlać wodę

pod przykryciem dusić do miękkości mięsa - jeśli potrzeba to doprawić maggi

sos zlać do naczynia a pałki wyjąć na talerz - można podać do pieczywa lub na obiad z czym lubisz...... SMACZNEGO!!!