2013-11-08

ziemniaki na ostro odsmażane z kiełbasą i fasolką...

Składniki:


1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, 4 łyżki masło do smażenia, 1 sztuka cebula biała, 6 sztuk czosnek ząbki, 1 mała papryczka chilli, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 4 sztuki kiełbasa śląska, 1 łyżka masło do smażenia, 25 dag fasola szparagowa


fasolkę ugotować w osolonej wodzie i odlać na sito

ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, pokroić na grubsze plastry

na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną z czosnkiem i papryczką chilli

dodać ziemniaki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając, do smaku posypać solą ziołową

kiełbasę śląską przeciąć wzdłuż na pół i ponacinać skórę na skosy

na maśle kiełbasę usmażyć na rumiano

ten obiad smakuje z maślanką.......SMACZNEGO!!!