2013-11-17

piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri...

Składniki:


1 podwójna piersi z kurczaka, 3 łyżki przyprawy chimichurri Royal Brand, 1 sztuka ogórek kiszony, 1 sztuka cebula biała, 4 plastry boczek wędzony, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 szklanki olej rzepakowy, - do smaku maggi, 1 szklanka woda


przyprawy chimichurri + 1/2 szklanki oleju rzepakowego dobrze wymieszać - piersi umyte w całości natrzeć przyprawą wymieszaną z olejem i schować do lodówki na noc

piersi z przyprawami przełożyć do woreczka i dobrze rozbić na duże 2 płaty

tak w całości marynowane piersi i potem z tą marynatą rozbite są bardzo soczyste i kruche - nie suche - można tak przygotować np. karkówkę na kotlety z przyprawami jakie się lubi lub schabowe

na płacie piersi układać boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony

zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami lub nitką

obsypane mąką zrumienić na gorącym oleju z każdej strony

dolać wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, do smaku maggi

przepyszne piersi zrazowe nam smakują z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!

argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram