Składniki:
1 opakowanie biszkopty
1 opakowanie markizy kakaowe
1/2 kg śliwki
1 kubek serek waniliowy
1 opakowanie galaretka agrestowa
2 opakowania galaretka wiśniowa
tortownicę 20 cm wyłożyć folią spożywczą i pędzelkiem posmarować cienko olejem - galaretka dobrze odejdzie od folii
na dnie ułożyć biszkopty i wokół rantu ustawić markizy
teraz rozłożyć całe śliwki bez pestek a w puste miejsca dodać połówki śliwek
galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić
wymieszać galaretkę z zimnym z lodówki serkiem waniliowym 250 gram - szybciej stężeje w tortownicy
serek wylać na śliwki i schować do lodówki do zastygnięcia
dwie galaretki wiśniowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia
prawie tężejącą galaretkę wyłożyć na stężały serek i do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin
z tortownicy zdjąć obręcz i usunąć delikatnie folię
galaretkowiec jest po prostu: PYSZNY...... POLECAM.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz