2013-09-22

markizowo-biszkoptowy galaretkowiec ze śliwkami...

Składniki:


1 opakowanie biszkopty 1 opakowanie markizy kakaowe 1/2 kg śliwki 1 kubek serek waniliowy 1 opakowanie galaretka agrestowa 2 opakowania galaretka wiśniowa


tortownicę 20 cm wyłożyć folią spożywczą i pędzelkiem posmarować cienko olejem - galaretka dobrze odejdzie od folii

na dnie ułożyć biszkopty i wokół rantu ustawić markizy

teraz rozłożyć całe śliwki bez pestek a w puste miejsca dodać połówki śliwek

galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić

wymieszać galaretkę z zimnym z lodówki serkiem waniliowym 250 gram - szybciej stężeje w tortownicy

serek wylać na śliwki i schować do lodówki do zastygnięcia

dwie galaretki wiśniowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia

prawie tężejącą galaretkę wyłożyć na stężały serek i do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin

z tortownicy zdjąć obręcz i usunąć delikatnie folię

galaretkowiec jest po prostu: PYSZNY...... POLECAM.......SMACZNEGO!!!