2013-09-28

baba-muffinka "gorący cynamon" ze śliwkami...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa Basia, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 2 saszetki czekolada gorący cynamon DecoMorreno-LaFesta, 25 sztuk śliwki, - w opisie lukier, - ile potrzeba posypka kolorowa


jajka, olej, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą

wsypać mąkę, proszek i 2 saszetki czekolady "gorący cynamon" i wymieszać "byle jak" = nie za dokładnie

forma kominkowa silikonowa 24 cm

połowę ciasta wylać do formy i poukładać śliwki bez pestek

teraz wylać resztę ciasta i na wierzchu poukładać śliwki

piec w 200C około 40 - 45 minut - do suchego patyczka

dobrze ostudzone ciasto polukrować nie za gęstym lukrem: puder cukier wymieszać ze śmietaną

posypać od razu kolorową posypką

baba-muffinkowa jest bardzo wilgotna, smacznie aromatyczna gorącym cynamonem z nutą śliwek.......POLECAM.......SMACZNEGO!!!!