2013-08-04

marynowane małe papryczki pepperoni...

Składniki:

30 dag papryczki małe chilli, 1,5 szklanki woda, 1 łyżeczka sól, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 gałązka rozmaryn świeży, 1,5 szklanki ocet winny


papryczki chili tylko zdrowe, bez uszkodzeń

powyżej papryczek zostawić 1 cm łodyżkę

do rondelka wlać 1 ½ szklanki wody włożyć chili i doprowadź całość do wrzenia

dodać pozostałe składniki oprócz 1 ½ szklanki octu i gotować

wszystko na mniejszym ogniu przez do 10 minut

słoiczek dobrze wyparzony i układać w nim chilli, wlać marynatę z gotowania i pozostałe 1 ½ szklanki octu i po ostudzeniu marynaty mocno zakręcić słoiczki - zrobiłam 3 słoiczki po 180 ml pojemności

schować w chłodne, ciemne miejsce i do jedzenia będą gotowe prawie za miesiąc.....SMACZNEGO!!!