2013-07-01

francuskie babeczki z truskawką,budyniem,śmietaną...

Składniki:


1 rulon ciasto francuskie, 1 opakowanie budyń waniliowy, 400 ml mleko, 1,5 łyżki cukier, 10 sztuk truskawki, - w opisie bita śmietana, - ile potrzeba posypka

z 400 ml mleka odlać trochę do wymieszania budyniu

resztę zagotować z cukrem i wlać do gotującego się mleka budyń i zagęścić mieszając

odstawić do wystudzenia na zimno

z ciasta francuskiego wycinać kubkiem krążki i wkładać je do silikonowych foremek 4x7 cm

do każdej foremki włożyć łyżkę zimnego budyniu

na budyń nakładać plastry truskawek

z resztek francuskiego ciasta zrobić paseczki i nałożyć je na truskawki

piec w 200C około 30 minut

bita śmietana: 1/2 szklanki śmietany 30% ubić z 1 łyżką cukru pudru na sztywno

na ostudzone ciasto nałożyć bitą śmietanę i posypać posypką czekoladową.........SMACZNEGO!!!