2013-06-01

z młodej kapusty zupa...

Składniki:

3/4 kg biodrówka, 4 litry woda, 2 sztuki ziele angielskie, 1 sztuka liść laurowy, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka papryka słodka mielona, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 główka kapusta młoda, 6 sztuk ziemniaki młode, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1 pęczek koperek, - do smaku maggi

biodrówkę gotować do miękkości z zielem, liściem laurowym, vegetą

biodrówkę wyjąć i obrać mięso - włożyć do zupy

teraz dodać pokrojone ziemniaki, rozdrobnioną włoszczyznę i gotować z 15 minut

teraz włożyć pokrojoną kapustę, i paprykę, pieprz - gotować z 20 minut

doprawić do smaku maggi i koperkiem

smaczna zupa z młodej kapusty........SMACZNEGO!!!