2013-06-18

przysmak deserowy na lato...

Składniki:


400 ml jogurt naturalny gęsty, 3 łyżeczki żelatyna, 1/2 szklanki woda wrząca, 1 sztuka galaretka truskawkowa, 1 opakowanie biszkopty, 2 szklanki truskawki do miksowania, 2 łyżeczki żelatyna, 1/2 szklanki woda wrząca, 1 opakowanie galaretka cytrynowa, 2 łyżki cukier do miksowania truskawek


galaretkę truskawkową wymieszać w 300 ml gorącej wody i do stężenia - potem galaretkę pokroić na kawałeczki

żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z zimnym jogurtem naturalnym

do naczynia włożyć biszkopty i zalać jogurtem i kawałkami galaretki - do lodówki do stężenia

truskawki z miksować z cukrem w blenderze

żelatynę wymieszać w gorącej wodzie i wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami

galaretkę cytrynową wymieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia

na jogurt rozłożyć zmiksowane truskawki

na to rozłożyć pokrojone na plastry truskawki i zalać tężejącą galaretką cytrynową

na wierzchu ułożyć biszkopty lekko je wciskając w galaretkę

do lodówki na kilka godzin do stężenia

wyjąć z naczynia na talerz i można zajadać przysmak deserowy.......SMACZNEGO!!!