2013-06-13

filety dorsza "tandari masala"...

Składniki:


3 sztuki filety dorsza, 1 łyżeczka sól różowa Royal Brand, 1 łyżka przyprawa tandari masala Royal Brand, 2 łyżki mąka, - ile potrzeba olej do smażenia, - do smaku cytryna


nieduże filety dorsza opłukać i dobrze obsuszyć ręcznikiem papierowym - będzie chrupiąca skórka

filety obsypać tandari masala przyprawą, solą, mąką

na gorącym oleju smażyć rumiane filety

smaczne filety podać do obiadu z czym lubisz lub na kolację do pieczywa skropione cytryną........SMACZNEGO!!!

przyprawa Tandari Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram