2013-05-26

twaróg z jabłkiem w muffinie kakaowej z cukrem cytrynowym...

Składniki:

NADZIENIE: 200 gram twaróg, 1 sztuka żółtko, 1 łyżka cukier puder, 250 gram jabłka prażone

CIASTO: 1/2 szklanki olej, 1 sztuka jajko, 1 sztuka białko, 1,5 szklanki mleko, 2 szklanki mąka tortowa, 3 łyżki kakao, 1/2 szklanki cukier cytrynowy Royal Brand, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, - szczypta sól, 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa, - ile potrzeba posypka kolorowa

twaróg Capri zmiksować w blenderze z żółtkiem (białko do ciasta, cukrem

dodać prażone jabłka i miksować ponownie

olej, jajko, białko, mleko dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą, solą i dodać cukier cytrynowy

teraz wymieszać nie za dokładnie

forma silikonowa 24 cm - do formy włożyć połowę ciasta i na wierzch włożyć masę twarogową

teraz położyć resztę ciasta i piec w 200C około 40 minut

dobrze wystudzone ciasto wyjąć z formy na talerz i polać gotową polewą czekoladową i posypać posypką

muffina jest wilgotna delikatnie cytrynowa i z posmakiem sernika z jabłkami......SMACZNEGO!!

cukier cytrynowy Royal Brand:produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram