2013-05-19

rurki z gulaszem...

Składniki:

25 dag makaron rurki, 2 litry woda osolona, 30 dag łopatka bez kości, 4 łyżki olej, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1,5 łyżeczki vegeta, 1 łyżeczka papryka słodka mielona, 2 szklanki woda, 1/2 szklanki śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 pęczka koperek siekany

makaron rurki ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i odlać na sito

łopatkę pokroić w większą kostkę i na gorącym oleju obsmażyć

posypać pieprzem, jarzynką kucharka, papryką i wlać wodę

dusić do miękkości mięsa pod przykryciem na mniejszym ogniu

sos zagęścić śmietaną słodką 12% wymieszaną z mąką i wsypać koperek

makaron wsypać do gulaszu i zamieszać

smaczny, syty obiad..........SMACZNEGO!!!