2013-05-10

ananasy w tropikalnych galaretkach z dodatkiem galaretki z %...

Składniki:

1 opakowanie galaretka tropikalna Pink Margarita Winiary,1 opakowanie galaretka tropikalna Blue Curacao Winiary, 1 opakowanie galaretka tropikalna Pina Colada Winiary,1 puszka całe ananasy,- ile potrzeba wiórki kokosowe

galaretka z %: 1 opakowanie galaretka tropikalna Mojito Winiary,75 ml wódka czysta,1 czekolada mleczna, 2 krążki ananasa

każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody

do salaterki wlać galaretkę Pink Margarita i włożyć 2 całe ananasy i 2 połówki ananasa

odstawić do lodówki do stężenia

teraz wlać galaretkę Blue Curacao i dodać ananasy jak wyżej

odstawić do lodówki do stężenia

teraz wlać galaretkę Pina Colada i dodać tylko 2 całe ananasy

odstawić do lodówki na kilka godzin

przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi

galaretka z%: tabliczkę czekolady roztopić w miseczce nad wrzącą wodą

foremkę silikonową lekko posmarować olejem i do każdej foremki wlać 2 łyżeczki czekolady, włożyć cząstkę ananasa i do lodówki do zastygnięcia czekolady

galaretkę Mojito rozpuścić w 1 szklane gorącej wody do przestudzonej wlać wódkę

galaretkę zimną z % rozlać do foremek i do lodówki do zastygnięcia

przed wyjęciem z foremek jest dobrze wstawić na 30 minut do zamrażalnika - galaretki lekko wyjdą z foremek

dla dorosłych podać porcję galaretki z galaretką z %.........SMACZNEGO!!!!