2013-04-03

pstrąg w pomidorach z cebulą...

Składniki:

6 sztuk pstrąg filety dzwonki, 4 łyżki mąka, 1,5 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, 2 duże cebula, 1 łyżka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 3/4 litra sok pomidorowy, - do smaku ocet winny, 1 łyżeczka maggi

opłukane filety obsuszyć i obsypać mąką wymieszaną z vegetą i pieprzem

smażyć na złocisto na gorącym oleju i odkładać na talerz

na czystej patelni na nowym oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem i pieprzem

wlać sok pomidorowy domowy (mam swój z letnich pomidorów) lub kupny, do smaku ocet i maga kucharka

gotować z 5 minut na średnim ogniu

pstrąga zalać gorącym sosem

najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się przegryzą w lodówce.......SMACZNEGO!!!