CIASTO KRUSZONKOWE: 3 sztuki żółtka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia
MASA: 4 sztuki żółtka, 3/4 szklanki cukier, 1/2 szklanki olej, 1 łyżeczka wanilia zmielona Bourbon Madagaskar Royal Brand, 800 ml jogurt gęsty, 3 sztuki budyń śmietankowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa, - ile potrzeba posypka
z podanych składników utrzeć ciasto kruszonkowe w robocie i misę odstawić do lodówki na 1 godzinę
z 7-dmiu białek ubić pianę na sztywno

porcjami wlewać olej cały czas miksując
dodać jogurty i budynie i utrzeć mikserem
dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać
na dno tortownicy silikonowej 24 cm wsypać większą część kruszonki
na masę posypać resztę kruszonki
piec w 200C około 45 minut
ciasto wyjąć z formy dopiero jak będzie całkiem ostudzone - masa musi się zastygnąć tak jak sernik
polać polewą czekoladową i posypać posypką........SMACZNEGO!!!
Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
3 komentarze:
Znakomicie wygląda z reszta jak wszystkie twoje posty
Widziałam tą wanilię w sklepie nieraz ale trochę droga jest, może w końcu ją sobie kupię.
Robiłam już taki oszukany sernik - pycha jest :) Twój wygląda wspaniale :)
Prześlij komentarz