2013-03-05

pieczarki z kapustą w naleśnikach...

Składniki:

1/2 kg pieczarki, 3/4 kg kapusta kiszona, 1 sztuka cebula, 2 łyżki olej, 3 szklanki mąka pszenna, 1 szklanka mleko, 1 szklanka woda gazowana, 2 łyżki olej, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki sól

dobrze ubić ciasto naleśnikowe, jeśli ciasto jest za gęste to dolać więcej wody gazowanej i odstawić na 30 minut

na oleju zeszklić cebulę u usmażyć pieczarki - kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odcedzić z wody i dodać do pieczarek, podsmażyć do odparowania wody, doprawić pieprzem i maggi

przed pierwszym smażeniem patelnię pędzelkiem posmarować olejem, potem już nie trzeba

smażyć cienkie naleśniki i zawijać w nie kapustę z pieczarkami

można jeść takie lub zapiekane, u nas zawsze z barszczem do picia.......SMACZNEGO!!!