2013-03-01

jajka w sarepskim sosie...

Składniki:

6 sztuk jajka gotowane na twardo, 3 szklanki woda, 1 sztuka kostka warzywna, 3 łyżki musztarda sarepska, 1 łyżka cukier, - do smaku maggi, 2 łyżki śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki natka pietruszki

do wody dodać kostkę warzywną i zagotować

dodać 3 łyżki musztardy sarepskiej i z 5 minut na małym ogniu gotować

do smaku dodać cukier, maggi

sos zagęścić mąką wymieszaną z 18% śmietaną i wodą - dodać 2 łyżki mrożonej natki pietruszki lub świeżej

jajka ugotować na twardo i w zimnej wodzie je ostudzić

jajka podać sosie i np. z ziemniakami, ryżem na obiad.....SMACZNEGO!!!