2013-03-01

francuskie trójkąty parówkowo pieczarkowe...

Składniki:

6 średnie pieczarki, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka masło, 1 rolka ciasto francuskie, 3 sztuki parówki cienkie, 6 plasterków ser zółty, - ile potrzeba przyprawa do pizzy, 1 sztuka jajko

pieczarki z cebulą usmażyć na maśle - NIE SOLIĆ - pieczarki nie puszczą wody i są jędrniejsze, zostawić do ostudzenia

ciasto kupiłam w realu nie mrożone - podzielić na 6 kwadratów - ja tnę nożyczkami razem z papierem od ciasta, potem jest łatwo ciasto od papieru odwinąć

na środku ułożyć 1/2 parówki i łyżkę pieczarek

na wierzch położyć plasterki sera i posypać przyprawą do pizzy

złożyć z ciasta trójkąty

posmarować roztrzepanym jajkiem i widelcem skleić brzegi

trójkąty położyć na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piecyku 200C 25-30 minut

najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia.......SMACZNEGO!!!