2013-03-22

babeczki morelowe z kremem śmietanowym...

Składniki:

1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki maślanka, 3 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka tortowa,3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 puszka morele z puszki, 3/4 szklanki śmietana, 1,5 łyżki cukier puder, 1/2 łyżeczki żelatyna, 1 łyżka wrzątek

morele z puszki odsączyć na sitku z soku

morele zmiksować blenderem

mokre składniki wymieszać dobrze z cukrem

wsypać mąkę przesianą z proszkiem i kakao

wymieszać nie za dokładnie

21 foremki silikonowe 4x7cm

nakładać 1 łyżkę ciasta - 1,5 łyżki moreli zmiksowanych - 1 łyżka ciasta

piec w 200C około 30-35 minut

babeczki ostudzić dobrze

żelatynę rozpuścić we wrzątku

śmietanę 36% ubić z pudrem cukrem i na koniec ubijania dodać żelatynę

szprycką nakładać krem śmietanowy na babeczki.......dzięki żelatynie śmietana nie spływa......SMACZNEGO!!!