2013-02-14

postna kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami...

Składniki:

70 dag kapusta kiszona, 1 garść suszone prawdziwki włoskie "porcini" Royal Brand 1 sztuka cebula, 3/4 łyżeczki pieprz mielony, - do smaku maggi, 2 łyżeczki cukier, 4 łyki olej, 1 łyżka mąka pszenna

zalać 1 litrem wody kapustę, dodać pokruszone grzyby (moczyć nie trzeba) i gotować do miękkości z cukrem

woda odparuje - wystarczy ciut wody w kapuście

na patelni na oleju zeszkli na złoto cebulę pokrojoną w kostkę

do kapusty dodać cebulę z patelni i podsmażać z 5 minut mieszając

na koniec posypać mąką i szybko wymieszać do zagęstnienia

postna kapusta z dodatkiem smacznych prawdziwków suszonych nabrała pięknego koloru i pysznego aromatu prawdziwków "porcini" ..........SMACZNEGO!!!

prawdziwki włoskie Porcini Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: suszone prawdziwki - zastosowanie: poszukiwane grzyby we Włoszech, charakteryzują się białą szlachetną barwą, mają niską zawartość tłuszczu, zawierają przyswajalne węglowodany, dużo białka, witamin i błonnika, przez Włochów są nazywane Proscini czyli Prosiaczek i są najlepsze z lasów kasztanowych, cenione za smak i wszechstronność użycia - zastosowanie: doskonałe do ryżu, makaronu, kasz, mięs, drobiu, można do zupy, do pizzy, do duszenia mięsa dla sosu - przygotowanie: najlepiej szybko opłukać i namoczyć w letniej wodzie na 30 minut, można je pokroić na drobniej i wodę z moczenia dodać do potrawy - opakowanie: 70 gram