2013-02-16

jarzynowa na rosole z "niedzieli"...

Składniki:

2 litry wywar z kurczaka, 2 szklanki woda, 1 pęczek włoszczyzna z rosołu, 1 opakowanie bukiet jarzyn mrożony, 1 szklanka makaron świderek, 1 łyżka papryka słodka mielona, 1 łyżeczka papryka ostra, 1/2 szklanki śmietana, - do smaku magg, 1 słoik/200ml przecier pomidorowy

włoszczyznę z rosołu drobno pokroić

do gotującego rosołu wsypać mrożony bukiet jarzyn a zagotować

wsypać makaron świderki, przecier pomidorowy lub sok pomidorowy i co jakiś czas mieszając gotować ze 20 minut - jak trzeba to dolać wody ze 2 szklanki

dodać pokrojoną włoszczyznę, paprykę ostrą i słodką - doprawić śmietaną 12% i maggi do smaku

na talerzu posypać ciut pieprzem......SMACZNEGO!!!