2013-01-14

roladki piersiowe kasztanami nadziane z nutą papryki...

Składniki:


1 podwójna pierś z kurczaka, 3 łyżki mąka pszenna, 10 dag kasztany suszone sproszkowane Royal Brand, 1 sztuka cebula, 1 ząbek czosnek, 1 łyżka bułka tarta, 6 łyżek masło klarowane, 1 łyżeczka papryka suszona węgierska Royal Brand, 80 ml woda, - do smaku sól morska, 3 szklanki wywar rosołowy


na maśle (2 łyżki) zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek - dodać pokruszoną węgierską paprykę suszoną Royal Brand i podsmażać ze 2 minuty

kasztany sproszkowane Royal Brand i tartą bułkę zalać wodą i zamieszać - odstawić na 5 minut

namoczone kasztany włożyć do cebuli i wszystko na patelni połączyć

na płat piersi nałożyć porcję farszu i ciasno zawinąć - spiąć wykałaczką

obsypane mąką roladki zrumienić na maśle (4 łyżki)- gdy są zrumienione z każdej strony wlać wywar rosołowy lub wodę z kostką rosołową i dusić ze 25 minut na mniejszym ogniu

farsz kasztanowy ma oryginalny smak kasztanów i dzięki temu nadzieniu roladki są aromatyczne i soczyste........SMACZNEGO!!!