2013-01-21

pulpety w sosie pomidorowym...

Składniki:

50 dag łopatka mielona, 1 szt jajko, 1 szt cebula, 1 szt bułka namoczona w wodzie, 3 łyżki kasza manna, - - pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony, - do smaku sól morska,maggi
SOS: 4 łyżki przecier pomidorowy 30%, 3 łyżki śmietana 12%, 2 łyżki mąka,1 łyżka koperek suszony


mielone dobrze wymieszać z jajkiem - cebulą posiekaną - bułką - kaszką pieprzem - solą odstawić na 15 minut

zagotować wodę - formować nieduże kule i wkładać do wrzątku - gotować na małym ogniu ok 20 minut i wyjąć pulpety

SOS: w wywarze z pulpetów wymieszać przecier pomidorowy dać maggi zaciągnąć mąką ze śmietaną dać suszony koperek /świeży/ podawać z ziemniakami,makaronem,ryżem,kluskami.......SMACZNEGO!!!!