2013-01-22

kaszubska przegryzka - mlecz śledziowy z różową solą himaljską.....

Składniki:


30 dag mlecz śledziowy, 2 łyżki mąka pszenna, do smaku różowa sól himalajska Royal Brand,1/4 łyżeczki pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,ile potrzeba olej olej do smażenia, do smaku ocet winny


bardzo smaczna kaszubska "przegryzka" dosmaczona różową solą himalajską Royal Brand

mlecze kupić w dobrym rybnym sklepie lub wyjąć z czyszczonych śledzi - /ja kupiłam u rybaków większe śledzie i mlecze wykorzystałam w tym przepisie, śledzie usmażyłam do zalewy octowej / -

dobrze umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem i solą

na gorącym oleju smażyć na rumiano

na talerzu skropić octem winnym - smakują z pieczywem........SMACZNEGO!!!