2012-12-05

zupa z kapusty włoskiej..

Składniki:


1 kg kości schabowe, - po 2 sztuki ziele i liść, 5 litrów woda, 1 pęczek włoszczyzna, 4 sztuki ziemniaki, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżka jarzynka, 1 łyżka sos sojowy łagodny, 1 średnia kapusta włoska, 2 łyżki natka pietruszki


kości schabowe ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, jarzynką do miękkości - kości wyjąć i wsypać rozdrobnioną na średnio w blenderze włoszczyznę i zagotować

włożyć pokrojone ziemniaki, obrane mięso z kości i gotować z 15 minut

kapustę włoska dość drobno pokroić i wsypać do zupy - gotować z 15 minut

do smaku dodać paprykę ostrą, sos sojowy, natkę pietruszki mrożonej lub świeżej

smaczna, lekka zupa z kapusty włoskiej......
SMACZNEGO!!!
AKCJA: Co chlupie w zupie?