2012-12-28

rolada "Karkówka Klasyczna" z musztardą...

Składniki:


2 kg karkówka bez kości, 1 opakowanie karkówka klasyczna Prymat, 5 łyżek musztarda sarepska, 1/4 kostki smalec, 4 sztuki cebula, 1 główka czosnek, 1 średni seler korzeniowy, 3/4 szklanki woda


porcję karkówki ponacinać na porcję do rolady zwinięcia

na mięso rozsypać 3/4 przyprawy do karkówki i rozsmarować musztardę

zwinąć roladę ciasno, obwiązać nicią i natrzeć resztą przyprawy całą roladę

zawinąć w folię i do lodówki na całą noc

roladę mocno obsmażyć na smalcu z każdej strony

do obsmażonej rolady włożyć cebulę, czosnek, seler - dolać 3/4 szklanki wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa - około 1 godziny na mniejszym ogniu, ze 3x obracać roladę

zimną roladę pokroić na porcje......SMACZNEGO!!!

wywar z warzywami zostawiłam na później do sosu...