2012-12-06

karkówka w dwóch smakach papirusa Winiary...

Składniki:


4 porcje karkówka bez kości, 2 sztuki przyprawa papirus czosnkowy Winiary, 2 sztuki przyprawa papirus paprykowy Winiary, 4 sztuki cebula, 1 łyżka masło, 1/4 łyżeczki sól morska


porcje karkówki rozbić tłuczkiem

papirus czosnkowy 2x i papirus paprykowy 2x - na każdą połowę papirusa położyć karkówkę i dobrze przykryć papirusem

na teflonowej patelni bez tłuszczu na średnim ogniu - na indukcji moc 4 i temp.80 (nie przypalą się przyprawy a mięsko się usmaży)

smażyć z każdej strony około 10 minut

usmażone zdjąć z patelni i wyjąć z papirusa karkówkę

jeśli na patelni zostały resztki przyprawy to usunąć szpatułką i na maśle podsmażyć cebulkę - posypać do smaku solą morską

smaczna karkówka w dwóch smakach papirusa z cebulką do obiadu i na kolację ......
SMACZNEGO!!!
AKCJA: