2012-12-21

kapuściany paprykarz z wątróbką...

Składniki:


50 dag kapusta biała, 2 sztuki cebula czosnek, 2 łyżki olej, 1/2 łyżeczki sól, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - w opisie warzywa ze słoika, 50 dag wątróbka drobiowa, 4 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony


na oleju zeszklić posiekaną cebulę 2 ząbki czosnku - (ćwiartkę główki) kapustę białą dość drobno pokroić - sparzyć wrzątkiem na sicie

włożyć do cebuli i dusić z 20 minut

moje weki warzywne - TUTAJ - można użyć do kapusty np. warzywa mrożone lub inne

słoik po dżemie - warzywa dodać do kapusty, do smaku dać soli, pieprzu

na osobnej patelni na maśle usmażyć obsypaną mąką wątróbkę drobiową na rumiano - posypać pieprzem mielonym

składniki dobrze wymieszać i dusić jeszcze z 5 minut

wątróbkę ułożyć na kapuścianym paprykarzu - podać z ziemniakami, pieczywem, grzankami......
SMACZNEGO!!!