2012-12-11

grubomielone z szynki wieprzowej kotlety..

Składniki:


50 dag grubo mielona mielona szynka, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony, 3/4 łyżeczki sól morska, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 łyżka tarta bułka, 4 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki smalec


mięso świeżej szynki zmielić na dużych oczkach w maszynce do mięsa

namoczoną bułkę w wodzie dobrze odcisnąć z wody

do mięsa dodać bułkę, jajko, pokrojoną cebulę, pieprz, sól, tartą bułkę i dobrze wszystko ręką wymieszać - odstawić na 20 minut

na gorącym smalcu smażyć kotlety obsypane mąką na mocno rumiano

na koniec pod przykryciem na mniejszym ogniu poddusić z 5 minut

smaczne grubomielone kotlety i na obiad i do pieczywa......
SMACZNEGO!!!