2012-10-17

wielka muffina z truskawkami z kompotu w budyniu....

Składniki:


2 sztuki jajka, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki olej, 3/4 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka pszenna, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 torebka budyń waniliowy, litrowy słoik truskawki z kompotu, - ile potrzeba puder cukier


ugotować budyń jak w przepisie na torebce ale w 400 ml mleka i ostudzić

mokre składniki dobrze ubić rózgą z cukrem

do mokrych przesiać mąkę z proszkiem i "byle jak" wymieszać

kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką - przełożyć większą część ciasta - na wierzch ciasta rozłożyć ostudzony budyń

na budyń nałożyć odsączone z kompotu na sitku truskawki i rozłożyć na wierzch resztę ciasta - prodiż nagrzany lub piecyk do 200C i piec około 40-45 minut

dobrze wystudzoną muffinę wyjąć z kominkowej na talerz i posypać pudrem cukrem

na razie nie mam piekarnika i piekę jedną dużą muffinę w prodiżu

bardzo smaczna, wilgotna duża muffina truskawkami z kompotu....
SMACZNEGO!!!!