2012-10-23

muffina z dynią i krówką kokosową...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki cukier, - szczypta sól, 2,5 szklanki mąka pszenna, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, - w opisie dynia truskawkowa, 1/2 puszki krówka kokosowa, - do posypania cukier puder


olej, mleko, jajka, cukier, sól dobrze roztrzepać rózga

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać "byle jak"

dynia truskawkowa z mojego przepisu TUTAJ

forma kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

do blaszki przełożyć większą część ciasta i na wierzch rozłożyć dynię ze słoiczka, pojemność 300ml

na dynię rozłożyć z połowy puszki masę krówkową i rozłożyć resztę ciasta

na razie nie mam piekarnika i piekę jedną dużą muffinę w prodiżu

piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut

inne piecyki nagrzane 200C i 40 minut

muffinę zostawić do całkowitego wystygnięcia

muffina ma wyjątkowy smak dyni chrupiącej i krówki kokosowej i szybko się zjada ......
SMACZNEGO!!!!