2012-07-10

wielka muffina-nektarynki z czekoladą orzechową z prodiża...

Składniki:


1 szklanka mleko, 1/2 szklanki olej, 2 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1 torebka cukier waniliowy, 2 i 3/4 szklanki mąka pszenna, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 sztuka czekolada z orzechami, 4 sztuki nektarynki


mokre składniki z cukrami dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i "byle jak" wymieszać

kominkową wysmarować tłuszczem i tartą bułką

na dno wyłożyć trochę ciasta i układać kawałki czekolady z orzechami - na wierzch rozłożyć znowu trochę ciasta i porozkładać ósemki nektarynek (resztę zostawić do dekoracji) - teraz rozłożyć resztę ciasta i na wierzch położyć resztę kawałków czekolady

piec w nagrzanym prodiżu lub piecyku około 40 minut w 200C

na razie nie mam piekarnika i piekę jedną dużą muffinę w prodiżu

smaczna muffina o smaku orzechowej czekolady przełamanej nektarynką soczystą...
SMACZNEGO!!!!