2012-05-05

pikantne parówki z pieczarkami w cieście francuskim....

Składniki:


1 rulon ciasto francuskie light, 30 dag pieczarki, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka pieprz mielony, 2 łyżki olej, 2 łyżki tarta bułka, 4 sztuki parówki cienkie, - ile potrzeba keczup pikantny, 1 sztuka jajko do posmarowania


pieczarki i cebula dość grubo pokrojone podsmażyć na oleju - do smaku dać tylko pieprz i na koniec wymieszać z tartą bułką = (nie będzie wodnisty farsz)

ciasto francuskie light kupuję w markecie real, ok 4 zł rulon i jest smaczne - rozwijam rulon cisata z pergaminem i dzielę na 4 porcje - na środek dać parówkę, pieczarki i polać keczupem

brzegi ciasta założyć do środka i zlepić razem - posmarować jajkiem roztrzepanym i piekłam w prodiżu nagrzanym ok 20 minut

smakowite na kolację...
SMACZNEGO!!!!