Składniki:
1 rulon ciasto francuskie light,
30 dag pieczarki,
1 sztuka cebula,
1 łyżeczka pieprz mielony,
2 łyżki olej,
2 łyżki tarta bułka,
4 sztuki parówki cienkie,
- ile potrzeba keczup pikantny,
1 sztuka jajko do posmarowania
pieczarki i cebula dość grubo pokrojone podsmażyć na oleju - do smaku dać tylko pieprz i na koniec wymieszać z tartą bułką = (nie będzie wodnisty farsz)
ciasto francuskie light kupuję w markecie real, ok 4 zł rulon i jest smaczne - rozwijam rulon cisata z pergaminem i dzielę na 4 porcje - na środek dać parówkę, pieczarki i polać keczupem
brzegi ciasta założyć do środka i zlepić razem - posmarować jajkiem roztrzepanym i piekłam w prodiżu nagrzanym ok 20 minut - smakowite na kolację...
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz