jajka 3 sztuki, cukier 1 szklanka, mleko 3,2% 1 szklanka, woda 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna typ 500 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 5 łyżek, papierówka 6 sztuk
jajka, olej, woda, mleko, cukry mikserem zmiksować z 4 minuty
wsypać mąkę z proszkiem, kakao i zmiksować z 4 minuty
tortownica 24 cm - wysmarować masłem i tartą bułką obsypać, wlać ciasto do blaszki i powciskać gęsto duże kawałki papierówek ze skórką, posypać cukrem 3 łyżki
ciasto piec w 200C około 45 minut i z blaszki wyjąć jak będzie wystudzone
ciasto jest wilgotne od soku pieczonych papierówek................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz