Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
pomarańcza 2 sztuki/duże,
jabłka 4 sztuki,
kisiel pomarańczowy 2 opakowania,
cukier 3 łyżki,
cynamon 2 łyżeczki
z dwóch dojrzałych, soczystych, słodkich pomarańczy wycisnąć sok, jeśli są pestki to usunąć
obrane jabłka pokroić na średnie kawałki, wsypać do miski, wlać sok z pomarańczy, wsypać cukier i kisiele proszek, wszystko wymieszać
ciasto francuskie rozwinąć i położyć na blaszce z papierem do pieczenia, na cieście rozłożyć jabłka zostawiając brzegi do nałożenia na farsz, ciasto po nałożeniu na jabłka posmarować wodą i posypać cynamonem
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić do wystugnięcia najlepiej na całą noc aby kisiel w jabłkach dobrze zastygł - taki deser jest obłędnie smaczny...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz