2017-04-24

hamburgery domowe...

Składniki:


bułka do hamburgerów 4 sztuki, mięso mielone wołowe 60 dag, jajka 1 sztuka "L", musztarda sarepska 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony - szczypta, sałata 4 liście, cebula 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, majonez 4 łyżki, ser żółty 4 plastry, keczup - ile potrzeba

mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery z 2 cm grubości

patelnię grillową posmarować cienko olejem i mocno rozgrzać, smażyć rumiane hamburgery, na koniec pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 5 minut raz je obracając

przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, można włożyć patyczki szaszłykowe, aby bułki się trzymały

smaczne, sycące domowe wołowe hamburgery.............SMACZNEGO!!!