2016-11-29

matiasy w majonezie...

Składniki:


matiasy 10 sztuk, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, majonez 200 ml, szczypiorek 1 pęczek, koperek 1/2 pęczka


matiasy moczyć z dwa razy po godzinie w zimnej wody, raz zmienić wodę, wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda

do miski dać pokrojone jabłka ze skórką, obrane cebule pokrojone, wsypać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy, majonez i wymieszać

dodać pokrojone na 2 cm kawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, wszystkowy mieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przgryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO!!!