2016-10-14

potrawka z kurczaka z warzywami...

Składniki:


podudzia z kurczaka filety 6 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, mąka kukurydziana 3 łyżki, marchew 3 sztuki, papryka czerwona 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, ząbki czosnku 2 sztuki, woda 4 kubki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, koperek 1/2 pęczka


podudzia kurczaka filety pokroić na kawałki, obsypać mąką kukurydzianą i na gorącym oleju zrumienić

marchew, papryki, cebulę, czosnek w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw

pieczarki w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw

wszystko dodać do mięsa, wsypać kucharka i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając, wlać wodę i pod przykryciem gotować z 20 minut na mniejszym ogniu, dodać przyprawę w płynie, pieprz, posiekany koperek i krótko zagotować, podawać z czym się lubi - syta, aromatyczna potrawka na obiad lub na kolację ciepłą............SMACZNEGO!!!