2016-04-16

sernik kokosowy na zimno z mandarynkami i galaretką na biszkoptach...

Składniki:


serek mascarpone 500 gram, żelatyna 2,5 łyżki, cukier puder 3 łyżki, śmietana 30 % 200 ml, aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, biszkopty okrągłe 150 gram, mandarynki 6 sztuk, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie


mascarpone, zimną śmietanę 30 %, cukier puder, wiórki kokosowe, aromat pomarańczowy utrzeć mikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania

tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna

obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować do lodówki

galaretkę romieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest przepysznie smaczny i szybko znika z talerza...............SMACZNEGO!!!