2016-03-13

jogurtowo galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką...

Składniki:


gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram


żelatynę i galaretkę dokładnie rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, do chłodnej galaretki wlać jogurt i dobrze wymieszać

foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki

do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc

babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO!!!