2015-12-08

szybka, smaczna zupa warzywna na maśle i śmietanie...

Składniki:


woda 2,5 litra, warzywa mrożone 2 torebki/zupa wiosenna, ziemniaki 6 sztuk, masło 2 łyzki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 150 ml, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka


ziemniaki obrane pokrojone w kostkę zalać wodą i zagotować, gotowac z 10 minut

następnie wsypać mrożonki "zupa wiosenna", zagotować, dodać kucharka, masło i gotować z 10 minut

śmietanę wymieszać z mąką i z ciut woda, wlać do zupy mieszając do lekkiego zagęstnienia

wsypać pieprz mielony, posiekany koperek z pietruszką

zupa jest szybka, smaczna, syta...............SMACZNEGO!!!