2015-08-25

witaminowa galaretka na deser...

Składniki:


ananas w puszce Dole-Tropical Gold 1 szklanka, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie dr. Oetker, orzechy włoskie Kresto 1 szklanka, nektarynka 4 dojrzałe, galaretka agrestowa 1 opakowanie dr. Oetker


krojone ananasy z puszki wylać na sitko i odsączyć, wsypać do foremki silikonowej budyniowej lub innej

wlać galaretkę tężejącą pomarańczową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki do zastygnięcia

łuskane orzechy włoskie rozsypać na galaretce agrestowej, wsypać pokrojone drobno dojrzałe nektarynki

wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schoweać do lodówki na kilka godzin

przed wyjęciem formę polać ciepłą wodą i galaretka lekko wychodzi z formy

ananasy i orzechy włoskie Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ"

deser jest pełen witamin i mniej kaloryczny................SMACZNEGO!!!