2015-07-12

zupa warzywna na maśle z ryżem i cukinią...

Składniki:


woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, brokuł 1 większy, kalafior 1 wiekszy, cukinia 2 średnie, ryż 1 saszetka, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, masło 3 łyżki, śmietana 1 szklanka, mąka pszenna 3 łyżki, koperek 1 pęczek


wodę zagotować i włożyć woreczek ryżu, gdy ryż będzie ugotowany wyjąć z garnka

teraz wsypać pokrojoną włoszczyznę, różyczki kalafiora, brokuła, pokrojoną cukinię, gotować z 20 minut

dodać kucharka, pieprz, masło, wsypać z woreczka ryż i zagotować

śmietanę 12% wymieszać z mąką i ciut wodą i wlać do zupy, zamieszać i zagotować, wsypać pokrojony koperek

zupa jest pyszna, syta................SMACZNEGO!!!