2015-06-27

szybkowar-krupnik pyszny na indyku...

Składniki:


mięso gulaszowe z indyka 50 dag, kasza jęczmienna 1,5 szklanki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki,jałowiec ziarna 4 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, papryczka chili 1 średnia, woda 3,5 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, natka pietruszki 1/2 pęczka


do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć mięso gulaszowe indyka pokrojone w kostkę, dodac kucharka, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki i włoszczyznę pokrojone w kostkę, papryczkę chilli, wsypać opłukaną kaszę jęczmienną średnią

wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować krupnik z 25 minut

szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, do smaku dać przyprawę w płynie i natkę pietruszki

krupnik jest esencjonalny, syty, smaczny..................SMACZNEGO!!!