Składniki:
ziemniaki ugotowane 1 kg,
   
    przyprawa do ziemniaków 1 łyżka,
  
    olej rzepakowy 1/4 szklanki,
   
    bułka tarta 2 łyżki,
   
    ser żółty 25 dag,
   
    pieprz czarny mielony - ile potrzeba
ziemniaki ugotować w łupinach na "al dente", ostudzone obrać i pokroić na pół centymetrowej grubości talarki
do naczynia żaroodpornego wlać olej, wsypać ziemniaki, przyprawę do ziemniaków i wymieszać, posypać tartą bułką i delikatnie przemieszać
piec w 200C około 25 minut, posypać startym żółtym serem /użyłam morski/, posypać zmielonym pieprzem i piec jeszcze z 10 minut
ziemniaki najlepiej smakują same z maślanką...................SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz