2015-05-08

smaczne kotlety z kaszy jęczmiennej łamanej i jajek z pesto peperoncino...

Składniki:


jajka ugotowane na twardo 5 sztuk, kasza jęczmienna 2 szklanki/sucha, pietruszka 1 pęczek, jajka 2 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, przyprawa pesto peperoncino Royal Brand 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba


kasza jęczmienna łamana-taką użyłam, kaszę ugotować w nie solonej wodzie i odsączyć na sitku - wsypać do miski, dodać posiekane jajka na twardo, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę pesto peperoncino i wszystko dobrze wyrobić

na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony

kotlety są chrupiące dzięki kaszy, smakują na ciepło i na zimno, można je podać z keczupem, sosem czosnkowym lub z czym się lubi.................SMACZNEGO!!!