2015-03-05

szybkowar-kacze udka pyszne z kapustą i pieczarkami...

Składniki:


kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 1/2 kg, masło do smażenia 1 łyżka, udka z kaczki 4 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, majeranek 4 łyżki, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, woda 1 szklanka


skórę ponacinać na udkach i zrumienić na maśle, przełożyć na talerz

na tym tłuszczyku podsmażyć pokrojone pieczarki, wsypać kapustę kiszoną, wlac przyprawę w płynie, wodę i wymieszać

zrumienione udka natrzeć kucharkiem, pieprzem majerankiem i ułożyć na kapuście, zamknąć szybkowar 3,5 litra "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut

szybkowat otworzyć po 30 minutach, sam spuści ciśnienie a w tym czasie potrawa nabierze jeszcze smaku

udka są mięciutkie, majerankowe, po prostu pyszne................SMACZNEGO!!!