2015-03-29

pizza na szybko na cieście francuskim...

Składniki:


ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożony, sos chili 2 łyżki, oregano 1 łyżka, parówki cienkie 5 sztuk, pieczarki 20 dag, cebula 1 większa, ząbki czosnku 2 sztuki, ogórek gruntowy 1 średni, pomidory 2 sztuki, ser żółty 15 dag


na blasze na papierze do pieczenia rozwinąć rulon ciasta francuskiego nie mrożonego, brzegi zrobić grubsze-rant, posmarować sosem chilli, posypać oregano

rozsypać cienkie parówki pokrojone drobno, pół talarki pieczarek

rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół talarki pomidorów, pokrojoną drobniej cebulę i czosnek

piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski

pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO!!!