2015-03-02

łatwa,szybka,smaczna babka kokosowa ucierana z rodzynkami...

Składniki:


jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 4 krople, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, masło lub margaryna 20 dag, wiórki kokosowe 4 łyżki, rodzynki 5 dag, cukier puder - ile potrzeba


jajka, cukier, aromat utrzeć w robocie do białości

wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać, wsypać wiórki kokosowe i sparzone rodzynki posypane maką, wymieszać

w trakcie mieszania wlewać pomału rozpuszczoną gorącą palmę i krótko wymieszać

forma silikonowa 22cm - przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem

ciasto jest lekkie, nie za suche smakuje do kawki, herbatki............SMACZNEGO!!!